RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Справа Холодницького: прийнято рішення з приводу його звільнення

У четвер, 26 липня, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів прийняла рішення не позбавляти главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького статусу прокурора.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Холодницького залишили на противагу Ситникові (директору Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артему Ситнику, - ред.), тепер вони будуть боротися один з одним куди сильніше і масштабніше, ніж з будь-яким корупціонером, такі правила гри. Взаємні звинувачення, викриття, "зливи" інформації. Тепер конфлікт між Ситником і Холодницьким перетвориться в протистояння двох антикорупційних структур, і арбітром у цих суперечках будуть Генеральна прокуратура і Верховна Рада", - зазначив він.

За словами Бутусова, до виборів будь-яких гучних антикорупційних процесів чекати вже не варто, оскільки боротьба з корупцією перетворилася в політичне питання, пов'язане з інтересами правлячих партій, які контролюють призначення і відставки, а також підтримку в судах висунутих звинувачень.

Варто нагадати, що НАБУ встановило прослушку в кабінеті Холодницького. При цьому оцінку його діям повинна була дати Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів.

Крім того, громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК) напередодні засідання звинуватила Холодницького в зриві п'яти антикорупційних розслідувань. Однак 33 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виступили з листом, де спростували заяву ЦПК і взяли на себе відповідальність за рішення САП у цих справах.

Читайте також матеріал "Апострофа": Банкова йде в наступ: Україну чекають гучні відставки.