Канада приєдналася до жорсткої позиції США по Криму

Після прийняття США декларації про невизнання анексії Криму Росією Канада підтвердила свою повагу до територіальної цілісності України і засудила анексію півострова.

Відповідну заяву опубліковано на сайті уряду Канади, інформує "Українська правда".

У документі сказано, що анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і що жодна країна не має права силою змінювати кордони інших держав.

"Канада підтверджує свою незмінну повагу до територіальної цілісності України і засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова до Росії, в тому числі через відкриття моста через Керченську протоку в травні 2018 року", - йдеться в заяві.

Також уряд Канади висловив стурбованість порушеннями прав людини в Криму, зокрема репресіями незгодних, арештами активістів, тортурами, затриманнями і зникненнями.

"Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих українських громадян, в тому числі Олега Сенцова, які були вивезені в Росію і засуджені судами, юрисдикцію яких в Криму ми не визнаємо", - наголошується в документі.

В кінці заяви висловлюється підтримка народу України і вказується на необхідність збереження тиску на РФ з боку міжнародного співтовариства, поки вона не почне поважати міжнародне право і суверенітет України.

Також читайте на "Апострофі" думку Слави Рабиновича про декларацію США по Криму: США зробили важливий крок для звільнення Криму: залишилася одна перепона.