RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: в Stratfor дали прогноз на дії Росії та ЄС

У період проведення в Україні політичної кампанії Росія і Європейський Союз продемонструють боротьбу нестабільності проти стабільності.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив старший аналітик по тематиці пострадянського простору в американській приватній розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, американський політолог Юджин Чаусовський.

Він висловив думку, що Україна найближчим часом очікує політично заряджена атмосфера.

"Особливо зараз, коли опитування не демонструють особливо хорошого положення (президента Петра) Порошенка, і з ним будуть змагатися інші кандидати. Тому, думаю, ми можемо очікувати дуже динамічний політичний період, багато звинувачень і, якщо хочете, політичного театру, який буде наростати до кінця цього року і на початку наступного"- говорить експерт.

При цьому він висловив думку, що ЄС буде намагатися допомогти Україні зберегти політичну стабільність, а Росія - розхитати ситуацію.

"Думаю, ЄС хоче політичної стабільності в Україні, щоб економічні відносини і відносини в сфері безпеки залишалися неухильним курсом. Тому для ЄС важливі не стільки конкретні деталі політичної кампанії, скільки збереження загальних стратегічних відносин. Очевидно, що Росія зацікавлена в зворотному - політичній нестабільності в Україна", - сказав Чаусовський.

Він підкреслив, що саме тому "те, що здатне підірвати стабільність України, - політично або в плані безпеки - цікавить Росію, і вона буде працювати для цього прямо і побічно".

"Через маніпуляції з політичними кандидатами та партіями, пропаганду та інформаційні технології, інші способи ведення "гібридної війни". Це боротьба стабільності з нестабільністю, якщо говорити про те, чого хоче ЄС, а чого Росія", - резюмував політолог.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремля немає серйозного кандидата на виборах в Україні, РФ вдасться до іншим сценарієм - експерт приватної розвідки США.