RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Не можна допустити закриття тисяч відділень Укрпошти - постраждає 4,5 млн пенсіонерів, - Наш край

Уряд має вжити заходів для запобігання закриттю 7 тис. поштових відділень, через що 4,5 млн пенсіонерів можуть залишитися без пенсій. Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Він зауважив на потребі перевірки діяльності монополіста з надання поштових послуг.

"Уряду слід перевірити прозорість використання грошей "Укрпоштою". Зокрема – захмарні зарплати її топ-менеджерів. Якщо знайдуть порушення, притягнути керівництво до відповідальності. Якщо перевірка доведе обґрунтованість витрат, передбачити дофінансування пошти з державного бюджету. У будь-якому разі Кабінет міністрів має діяти рішуче та не допустити закриття 7 тис. поштових відділень, внаслідок чого 4,5 млн пенсіонерів можуть залишитися без пенсій", – сказав Сергій Шахов.

Народний депутат наголосив, що закриття поштових відділень матиме катастрофічні соціальні наслідки.

"По-перше, закриття відділень призведе до звільнення з роботи щонайменше 10-15 тисяч працівників. По-друге, скорочення кількості листонош утруднить отримання пенсій для 4,5 мільйона пенсіонерів. Для багатьох літніх людей це стане катастрофою. Загалом, суспільство отримає болючу соціальну рану", – вважає Сергій Шахов.

На його думку, без поштових відділень села приречені на ще більшу відірваність від «цивілізації» та прискорене вимирання.

"Сільські відділення дають роботу жителям сіл, хоч і з мінімальною оплатою праці. Підтримують соціальну інфраструктуру у віддалених районах, піклуються про жителів маленьких населених пунктів", – підсумував Сергій Шахов.

Нагадаємо, керівництво "Укрпошти" вимагає збільшити тариф на доставку пенсій. В іншому разі погрожує закрити 5-7 тис. поштових відділень, переважно у сільській місцевості. Загалом "Укрпошта" утримує 12,8 тис. об’єктів поштового зв’язку. На пошті працюють 73 тис. людей, серед яких 31,2 тис. – листоноші. Нині зарплата листоноші становить близько 4 тис. грн. Керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський офіційно задекларував свій заробіток близько 4 млн грн на рік.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: