RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Гриценко звинуватив телеканал "112 Україна" в поширенні брехні: документ

Лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вимагає від телеканалу "112 Україна" спростування неправдивої інформації щодо нього.

На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що його юристи уже надіслали офіційну заяву до керівництва телеканалу.

Гриценко зауважив, що мова йде про сюжет "Зворотній бік", де було поширено недостовірну інформація.

В заяві йдеться, що телеканал поширив інформацію про те, що Гриценко нібито незаконно здійснював відчуження військового майна та з цього приводу відносно нього правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування.

"Відчуження майна здійснюється через уповноважені Кабінетом міністрів підприємства та організації. Рішення про відчуження приймає Кабінет міністрів за поданням міністра оборони. Кошти від реалізації майна зараховуються до Державного бюджету. Тобто, міністр оборони не має повноважень на прийняття рішення про відчуження військового майна", - йдеться у заяві юристів.

Телеканал також розповсюдив недостовірну інформацію щодо наявних кримінальних проваджень у відношенні діяльності Гриценка. Юристи зауважують, що ще у вересні Генеральна прокуратура надала офіційну відповідь лідеру "Громадянської позиції", в якій зазначено, що жодної підозри у скоєнні Гриценком кримінального злочину не було і немає.

Наразі юристи Гриценка пропонують телеканалу вирішити конфлікт у досудовому порядку та спростувати оприлюднену інформацію. Крім того, телеканал має надати Гриценку можливість реалізувати право надати відповідь.