RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україна знайшла жорсткий спосіб покарати Росію за атаки в Азовському морі

Україна буде звертатися до світової спільноти щодо закриття Босфорської протоки в зв'язку з захопленням російськими військовими українських судів і моряків після нападу в Керченській протоці.

Про це заявив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки, передає УНІАН.

Він висловив упевненість, що світова спільнота все ж таки ухвалить рішення і визнає, що була здійснена агресія проти України.

"У зв'язку з цим і нормами конвенції Монтре, а саме - 19-й пункт, будемо намагатися просити закриття протоки Босфор в Турецькій Республіці для того, щоб росіяни знали, як порушувати норми міжнародного права", - підкреслив командувач ВМС.

"Україна зараз захищає не тільки себе, але і західний світ. Російська Федерація намагається встановити і поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому і Далекому Сході. Встановлення контролю над Україною є критично важливим, так як повна реалізація тих демократичних і євроатлантичних перетворень призведе до краху імперських амбіцій і авторитарної державної машини Російської Федерації", - додав Воронченко

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх. В полоні опинилися понад 20 моряків.