RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Оточені з усіх боків: українців налякали хитрим планом Путіна

Путін розробив стратегічний план, який розрахований на дистабілізацію внутрішньо-політичної ситуації в Україні.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Путін має - і ніхто цього не заперечує - далекосяжні стратегічні цілі. Ці нагнітання в окремих регіонах - ситуативні кроки. Чого він домагається? Шляхом загострення ситуації в Азовському морі обрізати частину експортного потенціалу України. Це викличе невдоволення на тих підприємствах, які працюють в Маріуполі. тобто, мова йде про нагнітання внутрішньо-політичної ситуації в даному регіоні і всередині України в цілому", - заявив експерт.

За його словами, дії Путіна - це не тільки зовнішній тиск, а й внутрішній.

"Чому саме так він діє? Він бачить слабкі місця у противника і намагається досить раціонально розподілити ресурси. Якщо мети можна досягти меншими силами, то їх він і задіє. У нього на кордоні з Україною стоїть угрупування в 80 тисяч чоловік, також є угруповання в Криму, в Придністров'ї. Якщо потрібно, прокинуться ті сплячі осередки, які є всередині України, також є межа з Білоруссю. Ми оточені з усіх боків. Ті, хто сумніваються, що Білорусь може підтримати такі дії, то я більш ніж упевнений: це буде перший подарунок Путіну. Там грунт уже підготовлений, і Лукашенко особливо йому не заважає. Інакше там вже давно б все сталося...", - сказав Сунгуровський.

Також військовий експерт зазначив, що з цих гострих ситуацій в окремих регіонах складається загальна картина.

"Головна мета Путіна - не знищити Україну, так як це зробити неможливо, але зробити Україну своїм сателітом і не пустити її в ЄС, НАТО. Щоб вона була на орбіті Росії - це можна зробити або завоювавши її повністю, або підпорядкувавши своїм цілям, підпорядкувавши політичне керівництво, в результаті чого вся політика буде спрямована на користь РФ. Причому за наші ж гроші", - резюмував Микола Сунгуровський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Путін оточив Україну з усіх боків і готовий сам себе" провокувати".