RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ситник - агент Кремля: ветерани АТО озвучили незручні запитання до голови НАБУ

Під будівлею Національного антикорупційного бюро відбулася акція протесту, на яку зібралися понад 100 учасників, серед яких громадські активісти та ветерани АТО.

Організатори присвятили її Міжнародному дню боротьби з корупцією, який відзначався 9 грудня, повідомляють "Українські новини".

Учасники акції тримали в руках плакати з надписами: "Де результати роботи НАБУ?" та "Ситник – агент Кремля".

Як заявив один з учасників акції боєць ДУК "Правий сектор" та захисник Донецького аеропорту Денис Гайда (позивний "Росомаха"), українське суспільство хоче знати більше про причини низьких результатів роботи антикорупційного відомства.

"Ми хочемо знати, чому директор НАБУ Артем Ситник не дає відповіді на багато запитань: щодо відсутності реальних показників в роботі НАБУ щодо подолання топ-корупції в вищих ешелонах влади та суддівському корпусі, щодо приховування ним громадянства країни-агресора у його близьких родичів, щодо фінансових операцій на території окупованого Криму за законодавством країни-агресора, щодо порушень, допущених ним при проходженні спецперевірки при призначенні на посаду, щодо порушень та зловживань у роботі бюро та відсутності реакції на це з боку керівництва НАБУ", - зазначив він.

Гайда попередив, що в разі відсутності реальних результатів роботи відомства, активісти вимагатимуть відставки Ситника.

В свою чергу один з учасників акції, ветеран АТО Владислав Грищенко (позивний "Буча") наголосив, що співробітники НАБУ забезпечені всім необхідним для належного виконання покладених на Бюро завдань з подолання корупції в Україні.

Проте, за його словами, українське суспільство не бачить результатів їхньої роботи.

Тим часом ще один ветеран АТО, керівник організації підтримки ветеранів АТО Олег Бончинський застеріг керівництво НАБУ, що активісти до останнього боротимуться з проросійськими чиновниками у владі.

Також присутній на мітингу громадський активіст Сергій Антонов закликав НАБУ не "ліпити" справи, які розвалюються в судах, а фахово збирати доказову базу, яка забезпечить винесення обвинувальних вироків з позбавленням корупціонерів волі на реальні строки.

Як відомо, напередодні ветерани розвідки звинуватили НАБУ в тому, що його дії дестабілізують військовий тил України.