RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Світлична пообіцяла продовжити відновлення лікарень в Харківській області

Глава ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами ремонтних робіт, проведених в двох дитячих обласних лікарнях області.

Всього в цьому році в Харківській області було капітально відремонтовано 30 лікарень, повідомляє прес-служба ХОДА.

Повідомляється також, що дитячі обласні лікарні знаходяться в обласному центрі і крім пацієнтів Харківського регіону, оглядають дітей з Донецької та Луганської областей. Щорічно в стаціонарі однієї тільки обласної лікарні лікують 12-13 тисяч дітей, крім того, 45 тисяч дітей отримують тут медичну допомогу амбулаторно.

"2018 рік у Харківській області був роком відновлення і будівництва. Ми багато уваги приділили розвитку медичної сфери. В цьому році реконструкцію проводили в більш ніж 30 установах охорони здоров'я. І, звичайно, особливу увагу - установам, які працюють з дітьми. Паралельно з проведенням ремонтів закуповуємо нове обладнання. Для цього ми використовуємо всі можливості - від державних коштів і коштів обласного бюджету до фінансування міжнародних партнерів", - повідомила Світлична.

За її словами, роботи ведуться як за рахунок обласного бюджету, так і за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Так, в результаті тривалого переговорного процесу, в поточному році нарешті вдалося отримати кошти на ремонт частини обласних медичних установ.

На сайті міста повідомляється, що в цьому році в ОДКБ №1 повністю замінили вікна на пластикові, відремонтували 1,5 тисячі квадратних метрів м'якої покрівлі, замінили 78 радіаторів. Завершується ремонт цокольного поверху. Також в цьому році була відкрита операційна, приймальне відділення, отримано обладнання та під нього зроблені ремонти в кожному відділенні. У найближчій перспективі - ремонт ще кількох відділень і рентгенкабінету.

"Необхідне фінансування вже частково закладено до обласного бюджету. Крім того, впроваджуємо обласні програми, які за рахунок бюджетних коштів дають можливість лікуватися або купувати те обладнання, яке не можуть собі дозволити купити сім'ї, щоб вилікувати своїх дітей", - додала Світлична.

Головний лікар подякував керівнику області за увагу до проблем медицини Георгій Муратов.

"Капітального ремонту такого рівня і такого обсягу в нашій лікарні ще не було. Хотілося б сказати найтепліші, щирі слова подяки від всього колективу обласної дитячої клінічної лікарні, від батьків наших пацієнтів", - зазначив головний лікар Обласної дитячої клінічної лікарні.

Глава ХОДА Світлична запевнила, що на зробленому в цьому році не зупинятимуться.

"У цьому році реконструкцію завершимо і будемо залучати можливості обласного бюджету, щоб в новому році закуповувати нове обладнання. Так будемо працювати за кожною установою охорони здоров'я", - запевнила глава ХОДА.