RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У скандалі з фінансуванням подруги Путіна в ЄС з'явився український слід: подробиці

Оприлюднено деталі скандалу про фінансування лідера "Національного фронту" Франції Марін Ле Пен.

Про це повідомляє видання "Голос Америки".

В угоді 2014 року про фінансування підготовки Марін Ле Пен до президентських виборів з російської сторони брав участь один з основних провідників інтересів РФ в Україні Олександр Бабаков.

"У його власності перебуває 11 з 24 українських обленерго. Не залишився осторонь і олігарх Геннадій Тимченко, відомий як центральний підрядник будівництва газопроводу" Північний потік 2 ", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що вона отримала 9,4 мільйона євро в російському банку. А Бабаков виступив з ініціативою про взяття кредиту через "Перший чесько-російський банк". Дане фінустанова була під контролем Тимченко.

Після того, як кредит був представлений, банк через рік закрився. Власника можуть заарештувати. Росіяни почали вимагати у французів повернути гроші. В результаті скарбника партії доводиться кожні кілька місяців висилати нотаріуса в РФ за 165 тисяч доларів. Про те, куди йдуть ці гроші, одержувач не обізнаний ", - йдеться в повідомленні.

Вибори Ле Пен програла, але факт отримання від росіян позики в розмірі 9,4 мільйона євро став предметом гострої критики її партії і підставою для підозр у відмиванні грошей, не виключається і вчинення інших злочинів.

"Це дистиляція того, як непрозорі фінанси перетинаються з іноземним втручанням", - заявив аналітик German Marshall Fund Джошуа Кіршенбаум

Гроші від росіян "Національний фронт" отримав під 6%. Про це написала преса. Згадуваний банк був визнаний неплатоспроможним в 2016 році, так само, як і сотня інших російських фінустанов.

"Не встигла зайти в банк тимчасову адміністрацію, як партійний кредит був проданий спершу непрозорого російському банку, а потім російської ж компанії" авіазапчастини ". Її пов'язують з військовослужбовцями РФ. Зокрема, вона співпрацює з сирійськими ВПС", - йдеться в повідомленні.

Те, що борг перепродали "авіазапчастини", не заперечують і в партії Ле Пен.

"Для нас було трохи дивно, що кредит передали компанії, яка продає обладнання для літаків", - сказав скарбник партії вересня Жюст, зазначивши, що банк має зв'язок з військовою розвідкою.

"У Росії вони все - колишні члени КДБ", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", лідер опозиційної французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен впевнена, що політика ЄС змушує Росію рухатися в бік Китаю.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: Ле Пен, Росія