RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

За два дні розстріляли: в Росії Путіну натякнули на незавидну долю

2019 рік для Росії може стати визначальним у плані формування протестних настроїв проти влади і, зокрема, президента Росії Володимира Путіна.

Про це у своїй колонці для "Апострофа" написав російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Він зазначає, що в Росії зростає невдоволення владою і суспільство починає усвідомлювати, що Путін і його люди не здатні "проводити скільки-небудь адекватну політику, керувати економікою".

"Протести проявляються в різній формі. Поки це соціологічні протести. Згадаймо 1989 рік, коли розстріляли Чаушеску (президента Румунії, - "Апостроф"). Тоді вся ситуація розвивалася протягом доби - були регіональні протести, потім Чаушеску зібрав черговий мітинг на підтримку себе, на якому почалися протести, які вилилися на вулиці. І за два дні вже розстріляли Чаущеску", - нагадав Боровий, підкресливши, що в Росії вже зараз "непередбачувана ситуація - протести зріють і це очевидно".

Також він переконаний, що влада нічого не може запропонувати суспільству, що тільки погіршує ситуацію.

"Тому 2019 рік може стати визначальним. Поточний стан в Росії, коли влада не здатна керувати, а суспільство це розуміє і не хоче цієї влади - це порохова бочка. Тут може статися все, що завгодно. Повертаючись до мітингу на підтримку Чаушеску, з якого він втік - так ось, там вибухнула петарда, і почалися заворушення, які вилилися на вулиці Бухареста", - резюмував Боровий.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порохова бочка під Путіним: на відносини України і Росії вплинуть два фактори.