RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Команда Тимошенко завершує роботу над її програмою в сфері податків

У Києві відбулося чергове засідання робочої групи "Оптимальна система оподаткування" з доопрацювання Нового економічного курсу України, який ініціювала Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Участь в обговоренні взяли представники Асоціацій платників податків та аграрного бізнесу, економісти, підприємці та науковці.

Одним з інструментів для економічного зростання країни творці Нового економічного курсу бачать збалансування податкової системи.

"Виходячи з помилок минулого, ми хочемо у майбутньому більш зважено та скоординовано підійти до реформування податкової системи в Україні в цілому", – зауважив співавтор Нового економічного курсу, засновник експертно-аналітичного центру "ОПТІМА" Віталій Ломакович.

За його словами, головна дискусія полягає в тому, чи потрібно змінювати податок на додану вартість на податок з продажу чи податок з кінцевої реалізації.

"Основне завдання податкової реформи – це позитивний вплив на економіку з метою сталого зростання. І це має бути зростання не 2-3% на рік, а 5% і більше. Це дозволить нам приєднатися до країн Центральної і Східної Європи за рівнем доходів на душу населення, а, відповідно, і за рівнем ВВП на душу населення", – наголосив експерт.

Віталій Ломакович також звернув увагу на те, що в суспільстві є великий запит на рішення, які дозволять збалансувати бюджет, зробити податкову систему не тільки носієм фіскальних функцій, а такою, що стимулюватиме розвиток бізнесу, для економічного зростання нашої держави.

"Це, відповідно, призведе до збільшення добробуту громадян", – додав він.

Дискусії з напрацювання Нового економічного курсу продовжуватимуться і надалі, зокрема й у питанні пенсійної реформи, повідомив Ломакович.