RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зміна поколінь: в мережі выдзначили символізм у висуванні Данилюка в президенти

Висування в президенти одного з лідерів Революції Гідності, Олександра Данилюка свідчить про початок зміни поколінь в українській політиці.

Таку думку висловив в Facebook політолог Володимир Цибулько.

"Серед несподіваних висувань в кампанії 2019 року - нове ім'я для вищої ліги української політики - громадський активіст Олександр Данилюк. Той що Володимирович, а не Олександрович! Більш відомий як лідер громадянського руху "Спільна справа", досить радикальна і непоступлива структура, яка яскраво проявилася під час Революції Гідності, але не поспішила конвертувати свій потенціал в політичний результат", - написав політолог.

Він зазначив, що організація мабуть вичікувала "реального політичного протистояння, а не ігор в політичні "договорняки".

"Починається зміна поколінь", - резюмував політолог.

Раніше сам Данилюк на своїй сторінці в Facebook повідомив, що подав до ЦВК документи для реєстрації кандидатом на виборах президента.

Він заявив, що ставить собі за мету протидію спробам російського втручання у виборчий процес і створення передумови для появи в Україні політичної альтернативи.

"До виборів залишилося два місяці. Ніяких сюрпризів не очікується. Є певні лідери. Нам добре відомі їхні переваги і недоліки. Я не маю ілюзій щодо моєї особистої участі в президентських виборах і не збираюся в них перемагати. Але ми не збираємося бути стороннім спостерігачем, коли вирішується доля України. Росія має безліч інструментів втручання в українські вибори. Ми створимо українські інструменти протидії. Зупинити реванш - наша спільна справа", - прокоментував Данилюк.

Адвокат за освітою Данилюк відомий як активний учасник опору владі Віктора Януковича, один з найяскравіших і самостійних лідерів Революції Гідності. Власне, після акцій його організації з блокування і захоплення урядових будівель в січні 2014 року, влада була змушена припинити застосування сили проти учасників протесту і амністувати учасників. З початком українсько-російської війни Данилюк зосередився на національній безпеці і обороні, а також на академічному дослідженні та практичній протидії російській гібридної агресії.

Більше про Олександра Данилюка в програмі "Досьє" Сергія Руденка.