RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Яценюк звинуватив кандидатів в президенти в популізмі і "більшовизмі"

Практично жоден з кандидатів в президенти не прочитав українську Конституцію і не усвідомлює свою ступінь відповідальності перед Україною.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк на з'їзді партії в суботу, 2 лютого, передає прес-служба політсили.

Він зазначив, що зараз в списку кандидатів в президенти вже десятки людей, повідомляє прес-служба політичної сили.

"Хто ці люди? Що вони вміють? Що вони знають? А де вони були в 2014 році, коли країна руйнувалася? Що вони обіцяють?", - поцікавився Яценюк, зауваживши, що обіцянки багатьох з них - "це навіть не популізм, це новий більшовизм".

Він нагадав, до чого привели такі обіцянки сто років тому. "Теза "владу - радам" закінчилася тим, що вся влада була в руках однієї більшовицької партії і в країні був диктат. Теза "Мир - народам" закінчилася війною, змовою Сталіна-Гітлера, репресіями, захопленням територій, знищенням українського політичного класу та інтелігенції . Теза "земля - селянам" закінчилася колективізацією, знищенням українського господаря і Голодомором", - нагадав Яценюк.

За його словами, ця історична паралель сьогодні має реальне відображення в українському політичному середовищі.

"Пропонуються прості рішення: "Всім - все, завтра вранці. Зарплати, пенсії, робочі місця. Тільки виберіть". Практично жоден з них (кандидатів у президенти) не прочитав українську Конституцію і взагалі не усвідомлює свою ступінь відповідальності перед Україною і перед тим високим постом, на який вони йдуть", - наголосив Яценюк.

Він зауважив, що в Конституції не написано, що президент займається зарплатами, пенсіями, інноваціями, інвестиціями, економікою, бюджетом. Лідер "Народного фронту" наголосив: "Вони брешуть. Вони безвідповідально брешуть українського народу".

У той же час команда "Народного фронту", зазначив він, не обіцяла, а робила: "На трибуні парламенту я кілька разів говорив, що нічого не обіцяю ні сьогодні, ні завтра. Все, що в силах нашої команди, ми зробимо. Це була титанічна робота. Історія її оцінить і вже почала оцінювати".