RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Юлили і петляли: в "Народному фронті" висловилися про президентський маневр Яценюка

Проти рішення Арсенія Яценюка не балотуватися в президенти на майбутніх виборах була майже половина партії "Народний фронт".

Про це "Апострофу" розповів один з членів політсили за підсумками її з'їзду.

"Майже половина партії проти того, щоб Яценюк не йшов у президенти. Були проти і глави регіональних осередків, говорили, що потрібно йти на вибори. До останнього велися переговори, в які була присвячена тільки верхівка і в підсумку вирішили, що йдуть на парламентські з прицілом на Кабмін", - сказав він.

За його словами, своїм походом Яценюк міг би вкрасти пару відсотків у Петра Порошенка. Але на такий крок вирішили не йти, зосередившись на виборах в Раду.

"Головна інтрига була в тому, підтримаємо ми Порошенка. Але завдання таке не стояла. Крім того, велика частина партії проти того, щоб підтримувати Порошенка, тому ми обмежилися тим, що є. Головне, ні з ким не сваритися", - повідомив один з учасників з'їзду.

"У залі тим часом порожніли, включили легкий джаз, а депутати вишикувалися в чергу за своїми шубами і пальто..." Загалом, ми більше проюлили, ніж пропетляли", - на прощання з натяком пожартував один з депутатів-фронтовиків", - сказано в статті.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" Головне - не сваритися: як в "Народному фронті" боротимуться за владу.