RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Експерт пояснив, чому Порошенко обіцяє реальні перспективи замість "золотих гір"

На відміну від кандидатів-популістів, які обіцяють "золоті гори", президент України Петро Порошенко - єдиний, хто пропонує реалістичну картину майбутнього України.

Про це заявив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький в соціальній мережі Facebook.

"За всі вибори, яких за нашу коротку історію незалежності було чимало, у людей трапилася важка інтоксикація передвиборними обіцянками численних кандидатів. Всі вони, як один, кажуть про зниження тарифів, підвищення рівня життя громадян, підняття пенсій. Правда, ніхто з них не пропонує адекватних шляхів для реалізації цих, безумовно, дуже важливих, цілей. Практично ніхто з цих кандидатів не говорить про головне: щоб ці цілі реалізовувати - нам в першу чергу потрібно зберегти саму державу. І в цьому відношенні ініціатива президента Порошенко про вступ України в НАТО мені ближче і зрозуміліше будь-яких обіцянок ", - зазначив експерт.

За його словами, після вступу в НАТО ми зможемо більше не побоюватися нападу агресивного сусіда.

"Отримавши собі в військові союзники найтоповіші і розвинені країни, серед яких США, Німеччина, Франція, Великобританія та інші, ми зможемо зітхнути з полегшенням. Росія не наважиться знову на нас напасти, коли за нашою спиною стоятиме 29 передових країн світу. І бажання президента закріпити цей курс в Конституції виглядає більш ніж логічним ", - підкреслив блогер.

Він вважає, що ще один крок до процвітання України - енергетична незалежність і безпека.

"Про це теж говорять не перший рік, але мало хто робив дієві кроки для вирішення цієї проблеми. Звичайно, це не справа одного дня, і навіть не п'яти років. Проте, прогрес в цій сфері є. З останніх новин відразу на розум приходить ініційований президентом контракт з Норвегією на будівництво найбільшої вітряної електростанції в Європі. І це я не кажу про програму енергозбереження, яку почали впроваджувати саме за діючого глави держави", - нагадав політолог.

На його думку, очікування Порошенка щодо значного підвищення інвестиційного клімату України - також цілком логічні і виправдані.

"Чим більше грошей прийде в країну, тим швидше буде її розвиток і, відповідно, пенсії, зарплати і все інше. Тут можна провести аналогію з відомою мудрістю: президент не обіцяє рибу, але пропонує вудку. Загалом, ми тут знову повертаємося до того, з чого почали: в той час як популісти обіцяють "золоті гори" відразу після виборів, Порошенко ефективно працює і пропонує хай і не миттєві, але реальні шляхи підвищення рівня життя українців", - підсумував Голобуцький.