RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Світлична провела переговори з Йованович до зустрічі з Порошенком

Глава Харківської області Юлія Світлична зустрілася в Харкові з послом США в Україні Марі Йованович.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ХОДА.

Як зазначається, під час переговорів сторони обговорили питання подальшої співпраці, а також проведення виборчої кампанії.

Під час зустрічі Йованович також зазначила, що Харківська область є одним з найбільш перспективних регіонів України для інвестицій. Серед важливих переваг вона назвала - міцну науково-дослідну базу, а також велику кількість вузів, в яких навчаються талановиті студенти.

"Саме тому в Харкові сформувався потужний ІТ-центр, що теж є однією з причин для інвесторів звернути увагу на ваш регіон", - сказала Йованович.

Окремо сторони предметно обговорили питання організації виборчого процесу. Так, глава ХОДА підтвердила висловлену раніше позицію про забезпечення повної прозорості та вільного волевиявлення жителів регіону.

"З пані послом ми підтримуємо загальну тезу і вважаємо, що під час як президентської, так і парламентської виборчих кампаній потрібно повністю виконувати законодавство і використовувати міжнародні практики. Я впевнена, що наша сьогоднішня розмова дасть нам впевненості і об'єднає в спільних зусиллях", - підкреслила Світлична.

Йованович запевнила, що Харківська область і Україна в цілому і в подальшому матимуть повну підтримку Сполучених штатів на шляху демократичних перетворень.

Варто відзначити, що це не перший візит Йованович в Харківську область.

Раніше, під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі в Харкові, Йованович позитивно оцінила просування реформ в Україні.

"Україна може багато чого запропонувати - це і кваліфікована робоча сила, і родюча земля, і вигідне сусідство з ЄС. Я вірю в блискучий розвиток Харківської області та України", - сказала тоді посол.