RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Люди олігархів в Раді: в ЄС вкололи Україну за реформи після Євромайдану

В Україні існує безліч проблем, які пов'язані з реформами в країні після Євромайдана, а також одна з них - люди олігархів у Верховній Раді.

Про це "Апострофу" розповів експерт берлінського офісу Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель.

За його словами, нові українські реформи недопрацьовані і навіть провальні. Так, зазначив експерт, це судова реформа, нереформована прокуратура, нереформована поліція

"У цьому році під час парламентських виборів буде помітною і інша проблема: реформа виборчого законодавства була обмеженою, поверхневою. Не було конституційної реформи. Тому, якими б не були результати президентських і парламентських виборів, люди олігархів все одно будуть в Раді. Також адміністративний глухий кут між урядом і президентською адміністрацією може залишитися або навіть зовсім посилитися - в залежності від результатів виборів", - заявив Грессель.

Однак експерт також назвав і досягнення країни.

"Якщо говорити про безпеку, то досягненням України було відродження власних Збройних сил. Україна зробила досить великі кроки вперед і в сферах державних закупівель, енергетики, мікролібералізаціі, дерегуляції, децентралізації, охорони здоров'я, трудового законодавства", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Росія ще не здалася в Україні: в чому небезпека втручання у вибори".