RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Торгівля людьми: стало відомо, як Путін потрапив у пастку через полонених моряків

Захоплення українських моряків Росією в Азовському морі обернулося для президента РФ Володимира Путіна великою проблемою, оскільки привів до посилення санкцій.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Мені здається, що ці моряки для Путіна швидше проблема. Якщо на заручниках у нього цілий бізнес і він цілком свідомо тримає людей в полоні, щоб торгуватися на цю тему, то у випадку з моряками це небажані бранці. Тепер весь світ, який збирався пом'якшувати санкції, навпаки їх посилює", - пояснив в коментарі "Апострофу" екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

У той же час, Москва завжди розглядала українських заручників як політичний капітал для торгів. І моряки на цій "біржі" гібридної війни, також певний "актив".

"В даному випадку, Росія займається нічим іншим, як торгівлею людьми. У України і інших країн світової спільноти важелів тиску на Кремль в подібних питаннях немає. Але це не означає, що наші хлопці залишаться назавжди у в'язниці і отримають тривалі терміни, що, до речі, не виключено", - упевнений український журналіст, акредитований в РФ, Роман Цимбалюк, який відвідує всі засідання суду у справі українських моряків.

А якщо є цінні активи, то за законами бізнесу, їх потрібно або залишити собі, в розрахунку на те, що їх ціна в майбутньому буде тільки зростати, або позбутися від них з найбільшою вигодою. Що стосується реалізації, то найближчим часом, за оцінками експертів, опитаних "Апострофом", цього не станеться.

Детальніше про долю українських моряків, читайте в матеріалі "Апострофа": Небезпечний "актив": чому українські моряки стали для Путіна проблемою.