RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Скандальний нардеп домагається скасування заборони на виїзд, щоб втекти з України - ЗМІ

Народний депутат Дмитро Святаш після виборів намагається в суді скасувати заборону виїзду за борги і втекти за кордон.

Про це повідомляє From-ua з посиланням на офіційний веб-портал судової влади.

Як зазначає видання, на розгляд судді Дзержинського районного суду Харкова Дениса Цвірюка потрапило заяву одіозного депутата від партії "Відродження" Дмитра Святаша про скасування обмеження виїзду за межі України.

При цьому видання нагадує, що в квітні 2018 року саме Дзержинський районний суд Харкова заборонив політику, який вже давно ухиляється від сплати боргів в розмірі понад 100 млн. доларів перед "УкрСиббанком", виїзд за кордон.

Попередні неформальні спроби Дмитра Святаша вирішити собі скасування виїзду за кордон шляхом коррумпирования суддів Дзержинського районного суду Києва і Апеляційного суду Харкова, закінчилися низкою гучних скандалів і відстороненням від виконання посадових обов'язків одного з суддів апеляційної інстанції Володимира Плетньова, який, спільно з його дочкою Юлією Плетньової, виконує обов'язки адвоката політика, були викриті в наданні "близько юридичної" допомоги Святаша, пише ЗМІ.

Також епіцентром скандалів, пов'язаних з гучним прізвищем Святаша стали юрист ГК "АІС" Наталія Осипчук і суддя Дзержинського районного суду Харкова Анна Подус, гігабайти особистого листування якої, в тому числі і з юристами АІС, стали надбанням громадськості.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на реєстр неодноразово повідомляли, що Дмитро Святаш внесений до реєстру боржників Міністерства юстиції України. Незважаючи на наявність боргів, Дмитро Святаш веде досить розкішний спосіб життя одягаючи дружину в соболині шуби, володіє нерухомістю в Латвії, а його дружина не економить на відпочинку на елітних курортах.