RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Названі чиновники, яким Зеленський довіряє найбільше

Президент України Володимир Зеленський найбільше довіряє двом людям у своїй команді - керівнику Адміністрації президента Андрію Богдану та його першому помічнику Сергію Шефіру.

Про це розповів заступник голови АП Кирило Тимошенко в інтерв'ю виданню "Новий час".

"Є топ-двійка. Богдан і Шефір рівнозначні. Це люди, яким президент довіряє проводити якісь зустрічі, це формування його графіка, але не в форматі асистента", - сказав Тимошенко.

Співзасновник Студії "Квартал 95" Сергій Шефір, перший заступник глави АП Сергій Трофимов і помічник президента Андрій Єрмак є "топовими фігурами у Зеленського", які разом з президентом формують його зустрічі. Крім того, вони і Богдан можуть зустрічатися з людьми замість глави держави.

Тимошенко пояснив, що в цілому команда Зеленського - це фахівці в інформаційній політиці.

"Але крім цього є реальне управління процесами. Ми розуміємо, що, крім Богдана, людини, якій довіряє президент, немає більше в команді... Ну і Шефір. Це дві рівнозначні позиції в принципі. У будь-якому випадку, хтось повинен займатися процесами, а їх тут купа. Тут багато всяких нюансів, які тут кинули і поїхали", - додав він.

Тимошенко пояснив, що саме тому Богдан і очолив Адміністрацію президента незважаючи на різні скандали і гучні заяви.

"Ми розуміли, що буде скандал. Але ми вибрали шлях, краще нехай буде скандал, ніж тут все завалиться. Плюс наша позиція, що він (Богдан - ред.) не порушує закон. Нехай подають до суду, і суд вирішить", - додав заступник глави АП.

Як повідомляв "Апостроф", лідер партії "Слуга народу", керівник студії "Квартал 95" Іван Баканов призначений на посаду першого заступника Служби безпеки України.