RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Рейтинг партії "Батьківщина" стрімко зростає: експерти назвали об'єктивну причину

Соціологи фіксують зростання підтримки "Батьківщини" на парламентських виборах: протягом кількох тижнів число тих, хто планує проголосувати за партію Юлії Тимошенко, збільшилося з 7 до 10.2%.

Так, політолог Володимир Фесенко говорить, що запорукою зростання рейтингу "Батьківщини" є досвідчені кадри та стала партійна структура.

"Це реальна партія, яка вже давно існує. Це одна з найбільш сталих партій, яка ефективно бере участь у всіх виборах: від місцевих до президентських і парламентських. Має розвинену партійну структуру, харизматичного лідера", - зауважує Фесенко.

За останнім дослідженням Центру Разумкова, "Батьківщину" підтримують 10.2% українців. На думку політичного консультанта Сергія Бикова, зростання рейтингів партії Тимошенко – це результат стратегічного підходу до роботи партії.

"Більшість політичних проектів на цьогорічних виборах беруть новизною політиків, а "Батьківщина" зробила акцент на досвідчених партійцях, які вміють керувати державою та здатні втілити зміни. Люди це бачать, тому з кожним днем зростає підтримка партії Юлії Тимошенко. Коли інші партії обіцяють зміни в країні – Тимошенко пропонує покроковий план-графік цих змін. Щоб люди могли чи не в календарі контролювати хід реформ", - коментує Биков.

Експерти наголошують, що динаміка підтримки партії обумовлена діями, а не заявами політиків.