RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США пояснили, чому Трамп також винен в масових розстрілах

Американський публіцист Майкл Віллард пояснив, чому президент США Дональд Трамп опосередковано винен у масових розстрілах у США, що сталися 3-4 серпня.

Своєю думкою з цього приводу він поділився в колонці на "Апострофі".

"Це упередження, яке виникло через висловлювання президента Дональда Трампа про людей з іншим кольором шкіри. Скажімо, злочинець з техаського міста Ель-Пасо виклав в соцмережах націоналістичний маніфест - в ньому засудив наплив латиноамериканців у США. Чоловік діяв під впливом власних упереджень, а їх живили такі ж люди, як він сам", - сказав він.

За його словами, ще одна причина - нездатність Трампа критикувати ультраправих в США.

"Ще одна причина – нездатність Трампа критикувати ультраправих у США. Два роки тому, коли розпочалися заворушення у Шарлотсвіллі, президент заявив, що винні обидві сторони (у місті штату Вірджинія виникли сутички між ультраправими, серед яких були прихильники Трампа, і антифашистами; пізніше з'ясувалося, що у розхитуванні ситуації важливу роль відіграли російські "ольгинські тролі", – "Апостроф"). Наслідування стрілками один одного, про що говорять іноді, має другорядне значення", - додав експерт.

Крім цього, Віллард назвав ще дві не менш важливі причини, які могли призвести до масових жертв в США.

"Найбільш вагома причина стрілянини - культура вільного володіння зброєю. Деякі штати, такі як Техас, навіть дозволяють носити її відкрито - можеш ходити собі з автоматом через плече - і ніхто тебе не заарештує. Там стрілянина відбувається кожні вихідні. Інша причина - неправильна інтерпретація 2-ї поправки до Конституції США, яка вводить "право носити зброю". Там мова йде про ретельно контрольовані державою ополчення. Верховний суд США в 2008 році визнав, що вона дозволяє носити зброю людям, які не належать до ополчення. Але поправку прийняли 250 років тому - тоді мова йшла про мушкети на один постріл. Зараз же, коли люди можуть володіти арсеналом автоматичної зброї, поправка виглядає просто смішною", - підсумував аналітик.

Детальніше про жорстокі масові вбивства, що вразили Штати, читайте в матеріалі "Апострофа": Масові розстріли в США: три причини спалаху насильства.