RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

На Харківщині у нас найкращі партнери - делегація посольства США

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Юлія Світлична зустрілася з директором відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Зустріч відбулася в Харкові. З Стефані Холмс керівник області обговорила спільні проекти, що реалізуються в правоохоронній сфері, сферах безпеки та антикорупційної діяльності.

У співпраці Харківської області і США в останні роки спостерігається позитивна динаміка. Зокрема, за минулий рік зовнішньоторговельний оборот Харківщини з США виріс більш ніж на 14%, у тому числі на 23% зросли експортні поставки харківських підприємств у цю країну.

"США приділяють велику увагу Харківській області, сходу України і проектам, які ми реалізуємо. Мені дуже приємно, що наша співпраця тільки зміцнюється і розширюється", - сказала Світлична.

Вона нагадала, що саме за підтримки США в області створено Регіональний центр адміністративних і соціальних послуг, який демонструє високу ефективність і користується великим попитом у жителів регіону. Також у області є Меморандум про взаєморозуміння з посольством США, підписаний у 2016 році, і план спільних дій, спрямованих на боротьбу з корупцією.

У свою чергу, директор відділу з правоохоронних питань посольства Стефані Холмс зазначила: "Мені дуже приємно бути тут, на Харківщині, тому що тут у нас є кращі партнери, особливо - у правоохоронній сфері. Я думаю, що це починається з губернатора - з підтримки і співпраці з губернатором. Наші партнери в Харківській області можуть і надалі розраховувати на нашу підтримку і розширення співпраці".

Разом з посольством США на сьогодні вдалося реалізувати ряд амбітних великих проектів, у тому числі тих, подібних яким немає більше ніде в Україні. За словами очільника області, за цей час реалізовано проекти як у сфері боротьби з корупцією, так і фінансування міні-грантів для розвитку малого і середнього підприємництва, промисловості області, а також підтримки агропромислової сфери і науки. Нещодавно відкрився бізнес-інкубатор.

Під час зустрічі Юлія Світлична і Стефані Холмс зосередилися на питаннях співробітництва та реалізації проектів у сфері безпеки, обумовили хід реформ в правоохоронних органах, роботу патрульної поліції і запуск проекту "Поліцейський офіцер громади".