RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Як Аваков зберіг крісло глави МВС: з'явилася відповідь

Про те, що Арсен Аваков залишиться на посаді голови МВС, було зрозуміло ще до закінчення виборів, але вплинув на це і Ігор Коломойський.

Таку думку "Апострофу" висловив політолог Кость Бондаренко.

"Про це говорили ще до закінчення виборів. Вже (тоді) почала поширюватися інформація, що Аваков залишиться", - говорить він.

У той же час, Бондаренко відзначає, що спочатку для Авакова розглядалися два варіанти: глава МВС і віце-прем'єр з силового блоку, з тим, що "Аваков поставить свою людину на пост глави МВС".

Політолог додав, що альянс Авакова з Коломойський також сприяв продовженню міністерської кар'єри.

"Давайте говорити прямо, сформувався певний неформальний альянс Авакова-Коломойського, який вже видно неозброєним оком, і Аваков фактично зміцнив свої позиції", - сказав він.

Щодо "тимчасовості" Авакова на посаді міністра Бондаренко заявив, що "немає нічого більш постійного, ніж тимчасове".

"Супрун у нас теж була в.о., але з повноваженнями, яких було більше, ніж у будь-якого іншого міністра. І, плюс до всього, вона в своєму тимчасовому кріслі просиділа кілька років фактично. Три роки. Тож, Арсен Борисович просто пом'якшив ситуацію і підсолодив пігулку тим, хто не хотів бачити його в цьому кріслі, але я думаю, що нічого йому не загрожує. Він далі буде міністром", - резюмував Бондаренко.

Як повідомляв "Апостроф", 29 серпня під час першого засідання нової Верховної Ради, був призначений новий прем'єр-міністр, а також весь склад Кабміну, який голосувався пакетом.