RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Трамп загнав себе в пастку: з'явився цікавий прогноз щодо переговорів із Зеленським

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський озвучив, чого чекати від переговорів президента України Володимира Зеленського та лідера США Дональда Трампа в контексті гучного скандалу навколо розслідування щодо сина американського політика Джозефа Байдена.

Своїм прогнозом на цей рахунок він поділився в інтерв'ю "Апострофу".

"Сам факт звернення до глави іноземної держави з проханням зібрати якісь компрометуючі відомості на суперника по виборах - це важкий державний злочин. Я вже не пов'язую це з жодними грошима", - пояснив він.

Крім того, за його словами, погіршує становище Трампа ще і той факт, що, перш ніж розмовляти з Зеленським, він заморозив своїм одноосібним рішенням військову допомогу Україні.

"Але показово, що після того, як доповідь працівника спецслужб з'явилася, Трамп одразу ж скасував це рішення. Загалом, Трамп загнав себе в досить неприємне становище", - додав експерт.

При цьому Піонтковський упевнений, що зустріч двох лідерів буде не більше, ніж формальною.

"Ні Зеленський, ні Трамп не торкнуться цієї болючої теми. Будуть сказані якісь дипломатичні банальності, і вони розійдуться", - говорить експерт.

На думку політолога, незважаючи на те, що в російських медіа йде така дика істерія, що Зеленський в дуже важкому становищі. Мовляв, якщо він дасть компромат, то догодить Трампу, але не догодить Байдену, і навпаки. І навіть частина українських медіа обговорюють нібито критичне становище Зеленського, останньому нічого боятися.

"Але це дурість - неймовірна дурість, тому що у Зеленського немає болісної проблеми: давати чи не давати якісь компрометуючі відомості, тому що їх немає. Син Байдена не здійснював ніяких кримінальних злочинів, а весь компромат полягає в моральному боці - етично це чи ні, коли син чинного віце-президента отримує посаду з оплатою 50 тисяч доларів на місяць. Так для цього не потрібен Зеленський - це відомо всім. Трамп адже, крім усього іншого, просто нерозумна людина. Яку відповідь може дати йому Зеленський, при всьому бажанні. У Зеленського немає ніякої дилеми. Є компромат про Байдена - він відомий і тут використовується", - уточнює Піонтковський.

Він зазначив також ще один цікавий момент.

"Між іншим, кумедно, що компромат використовується не стільки Трампом, скільки його суперниками в Демократичній партії. Сенаторша Камала Гарріс, досить неприємна особа, яка найбільше на нього нападає, говорила: чи личить родичам віце-президента займати такі посади. Але потрібно розуміти, що в американській традиції це не такий страшний гріх", - резюмував експерт.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": По Трампу завдано великого удару - Андрій Піонтковський.