RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вимога Росіїї: в мережі обговорюють заявк "слуги народу" про "формулу Штайнмаєра"

Мережі обурила заява народного депутата від партії "Слуга народу" Богдана Яременка, що підписання так званої "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України і РФ в нормандському форматі.

Слови політика наводить "Українська правда".

"Чому це потрібно було зробити? Тому що ця умова, вимога Росії для проведення саміту в нормандському форматі. Це їх умова для діалогу президентів. Діалогу, який повинен принести мир. Мир є метою президента Зеленського і метою нашої партії. Щоб почати цей процес, нам потрібно було виконати цю умову", - підкреслив нардеп.

Відзначають, що Яременко визнав, що Україна погодилася на російські пропозиції про проведення виборів на окупованій території.

За його словами, після зустрічі 1 вересня представники глав держав, представник ОБСЄ Мартін Сайдік звернувся до України з питанням, чи згодна Україна з текстом російських пропозицій щодо виборів. Яременко додав, що на це представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма відповів Сайдіку листом, що "цей текст нас влаштовує, ми на нього погодилися, на ці пропозиції".

"Слуга народу" пояснив, що переговори в нормандському форматі потрібні, і потрібні швидко, тому що щодня гинуть українські військові.

Разом з тим він додав, що для того, щоб вони відбулися, у України також є умови. Це обмін полоненими, який почався і повинен тривати, це - розведення військ і встановлення "чіткого стійкого перемир'я", і отримання контролю над територіями, де будуть проводитися вибори.

У мережі користувачі обговорили слова нардепа, кя і вбільшій мірі їх обурили.

Як повідомляв "Апостроф", у президента Росії Володимира Путіна є можливість повторити з "формулою Штаймаєра" той же трюк, що він виконав раніше з Мінськими угодами.