RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кіпрський сценарій: в Україні розповіли про "запасний" план по Донбасу

Команда президента України намагається завершити процес з припинення війни на Донбасі за допомогою Мінських угод або показати їх непотрібність.

Про це в ефірі ICTV заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

За його словами, в разі провалу Мінських угод, Україна перейде до інших варіантів. Пристайко підкреслив, що в такому разі країна буде звертатися до світової спільноти з проханням ввести місію з підтримання миру.

"Світова спільнота не готова, щоб цей миротворчий контингент або контингент із підтримки миру, якщо говорити правильніше, допоміг нам відновити хоча б ситуацію, коли ніхто не вбиває на нашій землі людей", - сказав Пристайко.

Якщо і це не допоможе, зазначає Прісайко, то тоді події повинні розвиватися за "кіпрським сценарієм", коли окупована територія ізолюється на десятки років.

"Коли вб'ють "достатньо" наших солдат? Скільки ми повинні втратити конкретно людей? Зараз ми рахуємо до 14 тисяч. Почекаємо до 28 тисяч і тоді почнемо працювати? Ми вважаємо, що весь той час, яке ми вже втратили на те, що вели переговори , як я тепер з'ясовую, про те, що ніколи не збиралися виконувати, з самого початку", - додав він.

Нагадаємо, що в документі за "формулою Штайнмаєра", який погодили 1 жовтня цього року в Мінську, немає підписів усіх учасників.