RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко нагадала Зеленському про референдум по землі

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала президента України відкликати законопроєкт про відкриття ринку землі, а питання продажу землі винести на всенародний референдум.

Про це вона заявила в ефірі одного з телеканалів.

Вона нагадала, що у внесеному до порядку денного відповідному документі передбачено продаж землі іноземцям і режим максимального сприяння для агромонополій.

"В одні руки можна буде купити 15% кожної області. Це означає, що в принципі 6-7 людей можуть стати власниками однієї області. Також в одні руки можна купити 0,5% території України, а це 210 тис. гектарів. Це два Києва! Це означає продаж України. Це абсурд", – обурилась вона.

За таких умов, наголосила Тимошенко, жоден вітчизняний фермер не матиме стільки грошей, щоб конкурувати на рівних із транснаціональними корпораціями, які вже сьогодні орендують величезні шматки української землі.

На її думку вихід з цієї ситуації є тільки один – забезпечити державну підтримку малого та середнього сільгоспвиробництва. Вона наголосила, що Україні потрібно здавати землю в оренду, а не продавати, створювати, як в Польщі 1,5 млн господарств (у нас наразі лише 28 тис.), давати довгострокові доступні кредити фермерам, створювати мільйони робочих місць, щоб молодь фермерством займалась.

Також, як зауважила Тимошенко, важливо перейти від продажу сировини до ринку готової продукції, що може потроїти ВВП України.

Вона нагадала, що раніше Зеленський обіцяв, що найважливіші питання суспільного життя вирішуватимуться народом під час референдуму.

"Референдум щодо землі обов’язковий. Це питання номер один", – зазначила голова партії.