RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вивозить сировину для створення зброї: резонансні подробиці про бізнес друга Путіна в Україні

Україна не припинила досі торгувати з Росією, яку офіційно визнала країною агресором.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода", наближена до президента Росії Путіна російський олігарх Олег Дерипаска активно купує високоякісний кварцит, який потрапляє в систему російського оборонного комплексу для виробництва російської зброї.

Йдеться про кар'єр в селі Баничі в Глухівському районі в Сумській області.

"Таких родовищ в світі дуже мало. У Європі аналогів йому немає. Тому це родовище є унікальним", - розповів почесний розвідник надр Костянтин Ткачов.

Кремній активно використовують в металургії, електротехніці, радіоелектроніці і напівпровідниках.

В даний момент кар'єр майже не постачає кварцит українським підприємствам, так як понад 90% видобутку він продає в Росію. У свою чергу Україна змушена імпортувати кремній з Китаю.

Кремній отримують заводи Дерипаски, які виробляють алюміній. З нього в Росії роблять літаки, броню для танків і артилерії, двигуни, кораблі, частини ракет, стрілецьку зброю. Крім того, з нього виробляють верстати для російської "оборонки".

Нагадаємо, що член британської Палати лордів і голова компанії En + Group Олега Дерипаски Грег Баркер отримав від 3 до 4 млн фунтів (від $ 3,9 млн до 5,2 млн) за переговори про зняття санкцій США з цієї компанії.