RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українського олігарха назвали причетним до топ-скандалу в США: подробиці

Представники Демократичної партії в Конгресі з'ясовують, чи мав відношення український олігарх Дмитро Фірташ розшукуваний в США за звинуваченнями в корупції, до фінансування двох співробітників адвоката президента США Рудольфа Джуліані - Льва Парнаса і Ігоря Фрумана - які звинувачуються в незаконних внесках для виборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це повідомляє Politico.

Зокрема, український олігарх міг фінансувати бізнесменів, які незаконно вливали на кампанію президента США України Дональда Трампа та законодавців-республіканців, зокрема члена Палати представників Джеймі Раскіна.

На даний момент кінцеве джерело грошей від Парнасу і Фрумана невідомий. В обвинувальному висновку проти бізнесменів, вихідців зі Східної Європи, згадується лише якийсь "іноземний громадянин-1", російський, який надав кошти для пожертвувань.

Їх Парнас і Фруман внесли в період з червня 2018 року по квітень 2019 року. Йдеться про внесок в розмірі 325 тисяч доларів до фонду політичного комітету (Super-PAC), який збирав пожертви для Дональда Трампа.

Також 15 тисяч доларів було перераховано на підтримку генерального прокурора Західної Вірджинії Патріка Морріссі. Всі внески було зроблено від імені компанії Парнасу і Фруман з експорту природного газу, яка схоже ніколи і не вела справжньої комерційної діяльності, припускають ЗМІ.

"Зростає інтерес до Фірташа і його ролі. Його зв'язок з Володимиром Путіним і Росією також повинен бути вивчено. Питання обговорюється різними членами", - заявив член комітету Палати представників США з питань судочинства, конгресмен-демократ Джеймі Раскін.

Також повідомляється, що Фірташ найняв двох республіканських юристів, щоб вони представляли його інтереси в боротьбі з Мін'юстом США, який домагається його екстрадиції. Представник юридичної компанії diGenova & Toensing заявив, що Парнас був найнятий в якості перекладача для Фірташа і його адвокатів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про арешт в США бізнесменів, які подали в суд на Коломойського.