RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Біля російського посольства в Києві провели антипутінський TetrisChallenge: фото незвичайної акції

Щомісячна акція під посольством Росії в Києві, на якій активісти громадської ініціативи "КримSOS" вимагають розслідувати справи зниклих в включеному Криму, пройшла у вигляді популярного TetrisChallenge.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Крим.Реалії".

Акція "TetrisChallenge: гра Путіна з жертвами насильницьких зникнень" стала вже 40-ю за рахунком, яку проводять активісти під стінами російського посольства. Цього разу учасник акції в образі президента Росії Володимира Путіна виклав іграшкові "інструменти", за допомогою яких він нібито досягає своїх цілей. Серед них - зброя, військові кораблі і літаки, кримінальний кодекс Росії, наручники і інше.

"Останнім часом став популярним такий флешмоб, який називається TetrisChallenge... Ми вирішили показати - з яких інструментів складається бажання Володимира Путіна мати абсолютну владу і повністю придушувати будь-які прояви самовираження, незгоди з тим, що він робить", - пояснив сенс акції юрист громадської організації "Крим SOS" Денис Савченко.

За його словами, сьогоднішня акції була присвячена жертвам насильницьких зникнень в анексованому Криму - Ескендеру Апселямову і Білялу Білялову. Загалом з моменту анексії Криму Росією пропали 43 кримчан, 15 - досі вважаються зниклими безвісти. При цьому окупаційна влада в особі в кримського управління Следкома Росії стверджують, що "масових зникнень кримських татар на півострові немає".

Під час акції представники посольства Росії в Києві не вийшли поспілкуватися з активістами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські військовослужбовці взяли участь у популярному по всьому світу флешмобі Tetris Challenge.