RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Готовий йти на мирову: експерт вказав небезпечну "пастку" Путіна для України

Миролюбна риторика президента Росії Володимира Путіна може стати пасткою для Офісу президента України, де переконані в його остаточному рішенні повернути окуповані райони Донецької і Луганської областей.

Таку думку висловив "Апострофу" аналітик "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей.

"Російська сторона по різних каналах - публічних і непублічних, доносить готовність господаря Кремля йти на мирову", - стверджує експерт, припускаючи, що миролюбність Путіна може виявитися ілюзією.

Ігор Соловей нагадав, що на засіданні щорічного дискусійного клубу "Валдай" зміна тональності висловлювань Путіна відразу була помічена західними виданнями, які назвали це "відлигою".

Тоді ж Путін заявив, що у нього немає наміру зруйнувати світовий порядок, який був сформований в основному США, і що Росія має намір співпрацювати з Вашингтоном. Крім того, він позитивно висловився про президентів США Дональда Трампа і Франції Еммануеле Макрона.

Прокремлівські експерти також натякають, що Путіну стало "некомфортно" від збільшеного рівня напруги в стосунках з США і Заходом. Вони обґрунтовують стриманий тон Путіна результатом фундаментальних змін, які відбуваються в зовнішній політиці Росії: вона буде менш реакційної, менш оборонної та буде менше покладатися на грубу військову силу.

"У Кремлі тепер усвідомлюють, що Грузія, Молдова і Україна не приєднаються найближчим часом до НАТО або Євросоюзу, тому що вони самі поки не збираються або ж там не готові прийняти ці країни. Це означає, що Росія може розслабитися і чекати, поки події повернуться в її сторону ", - заявив в коментарі Bloomberg голова президії Ради із зовнішньої і оборонної політики Росії Федір Лук'янов.

Детальніше про те, чому влада України готова виконувати будь-яку вимогу росіян читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський, навіщо такі жертви заради Путіна?