RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Офіс президента спіймали на дивній правці заяви за підсумками переговорів в Парижі

На офіційному сайті Офісу президента Володимира Зеленського відредагували документ, який було прийнято лідерами України, Росії, Франції та Німеччини за підсумками саміту в "нормандському форматі" в Парижі.

Так, зміни стосуються пункту, в якому йдеться про "особливий статус" окремих районів Донбасу.

Документ було опубліковано в ніч з 9 на 10 грудня, спочатку цей пункт був викладено в редакції, що мала на увазі, що сторони зацікавлені в виконанні "всіх правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування (особливого статусу)" ОРДЛО. Первісна версія збереглася в кеші Google.

Пізніше текст було відредаговано. Тепер мова йде про "всіх правових аспектах особливого порядку місцевого самоврядування (особливого статусу)" ОРДЛО, конкретний закон про "особливий статус" більше не згадується.

Народний депутат від партії "Слуги народу" Олександр Качура пізніше пояснив, що текст комюніке на сайті змінили на більш коректний переклад.

"Ми обговорювали це питання з колегами, з Офісом президента. Я читав на англійській мові цей текст і він відповідає цій редакції. Якщо дослівно перекласти, я навіть спілкувався зі своїм репетитором, він доктор філологічних наук, він сказав, що останній переклад точніший. Хоча з наукової точки зору, він теж неідеальний. Я не думаю, що щось хочуть приховати, особливо в частині змін до Конституції", - сказав він.

Нардеп заявив, що ніяких особливостей для будь-якого з регіону не буде і в результаті децентралізації, яка повинна завершитися в 2020 році, всі ОТГ "отримують ресурси".

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики ДНР висунули нахабний ультиматум Києву за підсумками "нормандського саміту" в Парижі 9 грудня.