RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Конгрес США виносить імпічмент Трампу: онлайн трансляція

Палата представників після години ночі за Києвом починає голосування за відсторонення діючого президента США Дональда Трампа від влади.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Голос Америки".

Зараз уже протягом шести годин Палата представників обговорює статті імпічменту, в одній з яких Трамп звинувачується в зловживанні повноваженнями президента, що знайшло своє відображення в спробі добитися втручання України в хід американських президентських виборів 2020 року. Друге звинувачення - в перешкоджанні роботі Конгресу. Дональд Трамп відмовився підкоритися повістками про дачу показань і надання документів, яке спрямували законодавці.

"Чи можете ви повірити, що сьогодні мене представлять до імпічменту радикально-ліві нероби-демократи, а я не зробив нічого поганого! Це жахливо. Почитайте розшифровки. Такого не повинно знову статися ним з одним американським президентом. Помоліться!", - написав на сторінці у Twitter діючий президент США.

Якщо палата представників проголосує "за", для відсторонення Трампа від влади буде необхідно, щоб це рішення також підтримали дві третини сенату.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що президент США Дональд Трамп відповів на офіційні звинувачення щодо тиску на Україну та назвав їх сміховинними. Нагадаємо, що проект звинувачень оприлюднили 10 грудня у Палаті представників.