RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Серйозний сигнал для Лукашенка: розкрито підлий план Путіна щодо утримання влади

Крім "вузького" українського сегмента питань, президент Росії Володимир Путін в надії утримати владу в своїх руках, не залишає ідею "перегляду" розпаду СРСР, найбільш помітним проявом чого є проект "союзної держави", який росіяни періодично активізують в інформаційному просторі.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Останнім часом активно ширяться повідомлення, що анонсувавши зміни до конституції РФ зі зниженням ролі президента на користь певного нового конституційного органу, Путін готує собі місце лідера "над системою" за прикладом Ден Сяопіна в Китаї чи Нурсултана Назарбаєва в Казахстані. Є серйозні підстави вважати, що "мудрим патріархом" Путін хоче залишитися в Державній Раді не просто Росії, а саме "союзної держави". При чому, йдеться не лише про ,"класичний" проект - в складі РФ та Білорусі, але й за участю так званих “невизнаних республік” - Північної Осетії, Абхазії і навіть, у разі провалу перемовин з Києвом - ЛНР-ДНР.

"Лукашенко не схожий на самогубця, і намагається відбитися від "політичних залицянь" Кремля. Але якщо Бабич працюватиме в адміністрації, це буде дуже серйозним сигналом для білорусів. Ще коли Бабич був послом в Білорусі, питання активізації "союзної держави" настільки сильно просувалося росіянами, що в результаті Бабичу довелося піти у відставку. Зараз для Лукашенка з’явиться низка проблем, особливо враховуючи, що за декілька місяців в Росії відбудуться вибори", - зазначив політолог и політтехнолог Андрій Окара.

Поки що головною перешкодою на шляху до створення "союзної держави" залишається позиція Олександра Лукашенка, який системно "топив" ініціативи по активізації інтеграції. Але підсилення Козака може значно активізувати тиск на Білорусь уже найближчим часом. Справа в тому, що заступник голови Адміністрації президента РФ давно співпрацює з одіозним екс-послом РФ в Білорусі Михайлом Бабичем, якого називають головним лоббістом жорсткого варіанту вирішення "білоруської проблеми". Тепер Бабіч за допомогою Козака може посилити свої позиції в Адміністрації Путіна.

"Треба розуміти, що партії "миру" та "війни" у "братнього російського народу" мають одну і ту ж кінцеву мету - Білорусь, як і Україна, має бути знищена як незалежна суверенна держава. Різниця в методології: за допомогою спецслужб і держперевороту або прямого військового втручання. Тому, з високою ймовірністю можна стверджувати, що зараз у Кремля в пріоритеті "гібридна війна" проти Білорусі, яка, строго кажучи, вже ведеться за допомогою російських спецслужб", - зазначив військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін в коментарі "Апострофу".

Детальніше про те, чого чекати Україні від кадрових пертурбацій в Кремлі, читайте в матеріалі "Апострофа": Операція "Транзит": як Росія буде тиснути на Україну.