RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Велика Британія вийшла з Євросоюзу: що буде далі

31 січня о 23:00 за Лондоном (1 лютого о 1:00 за Києвом) Велика Британія офіційно вийшла зі складу Європейського союзу, в який входила з 1973 року. З 31 січня розпочався так званий перехідний період, який закінчується в кінці поточного року.

Таким чином, до 31 грудня 2020 року Велика Британія буде застосовувати закони Євросоюзу, але при цьому не буде значитися членом організації. Також варто відзначити, що перехідний період можуть продовжити на 1 або 2 роки, якщо сторони ухвалять таке рішення на переговорах 1 липня 2020 року.

Читайте: З'явилося яскраве відео догляду британських депутатів з Європарламенту

Під час перехідного періоду Британія не зможе мати своїх представників в інститутах Євросоюзу.

Читайте: Прихильники Brexit спалили прапор Європейського союзу в Лондоні

О 19:00 31 січня в Брюсселі спустили прапор Британії в будівлі Європейської ради. Його перенесли до прапорів держав, які не є членами ЄС.

Також очікується, що вночі 1 лютого в Лондоні на вулиці вийдуть тисячі людей, щоб відсвяткувати завершення довгоочікуваної процедури виходу.

Читайте: Зеленський ввів тимчасовий безвізовий режим для громадян Британії

Нагадаємо, що 23 червня 2016 року 51,9% британців проголосували на референдумі за вихід з Євросоюзу. Тоді в голосуванні взяло участь 72,2% громадян. Спочатку Brexit був запланований на 31 березня 2019 року, але його відкладали через відмову депутатів приймати попередню угоду про вихід.

Детальніше про можливі наслідки Brexit читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп веде Америку до одного результату, постраждають всі - Майкл Віллард.