RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Які перестановки готують в Кабміні: подробиці закритого засідання за участю Зеленського

Вже 4 березня новим прем'єр-міністром України може стати віце-прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який змінить на посаді Олексія Гончарука. Слідом за главою уряду піде і вся команда Кабінету міністрів.

За даними джерел "Апострофа", міністром фінансів замість Оксани Маркарової (вона переходить на іншу посаду) повинен стати Ігор Уманський.

Уманський з 1998 року працював в Мінфіні і Нацбанку та інших держструктурах при різних владах, починаючи від президентства Леоніда Кучми і закінчуючи Петром Порошенком. Короткий час в уряді Юлії Тимошенко був в. о. міністра фінансів. Також працював чиновником за прем'єрства Віктора Януковича.

Складався в раді американської компанії Gase Energy, Ltd, яка підозрюється у відмиванні грошей в Україні і виведення їх в США.

Починаючи з 2014 року Уманського неодноразово називали кандидатом в крісло глави Мінфіну або прем'єра.

Віце-прем'єром, главою Міністерства розвитку громад і територій може стати Олексій Чернишов, нинішній глава Київської ОДА.

Чернишов народився в 1977 році в Харкові. Він є українським бізнесменом і інвестором. У 2012 році заснував інвестиційно-девелоперську компанію Eastgate Development.

У 2014 році Чернишов заснував Kyiv Vision Foundation - організацію, що займається залученням інвестицій в країну, підтримкою культурних проектів. У жовтні 2019 року призначений Зеленським головою Київської ОДА.

Олексій Резніков очолить міністерство з реінтеграції.

Родом зі Львова. Здобув юридичну освіту у Львівському університеті.

Брав участь в розробці одного з проектів Податкового кодексу, закону про адвокатську діяльність і адвокатуру, змін до Господарського процесуального кодексу. Входив до складу членів Наглядової ради "Ощадбанку".

На початку 2000-х заснував власну юридичну компанію.

У 2008 році став депутатом Київської міськради від Блоку Миколи Катеринчука - одного із соратників Віктора Ющенка. Входив до складу комісії з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики.

У травні 2014 року, після Революції Гідності, знову був переобраний до Київради. Став її секретарем і заступником новообраного київського мера Віталія Кличка, а пізніше - його радником.

У 2016-2018 роках обіймав посаду заступника голови КМДА з питань самоврядування.

МОЗ очолить Ілля Ємець.

Ємець в 2003-2010 і з 2011 року очолює Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. З грудня 2010 по травень 2011 року очолював міністерство охорони здоров'я в уряді Миколи Азарова. Ємець не підпадає під дію закону про люстрацію, оскільки займав посаду міністра менше одного року.

Вадим Гутцайт може очолити Міністерство спорту.

Олімпійський чемпіон з фехтування і віце-президент Федерації фехтування України.

На світовому чемпіонаті з фехтування 1991 року був третім в індивідуальному заліку і допоміг команді завершити змагання на другому місці. Брав участь в трьох Олімпіадах - в 1992, 1996 і 2000 роках.

Був наставником української команди шаблісток, яка завоювала золоті олімпійські медалі на пекінській Олімпіаді.

Директор Департаменту молоді та спорту КМДА з 2018 року.

Міністром оборони можуть призначити Андрія Тарана.

Генерал-майор у відставці. З 1992 року служив в центральному апараті Міноборони. У 1994-1995 роках працював в Головному управлінні розвідки Міноборони. У 1996-1998 роках працював в РНБО. З 1999 по 2004 рік Таран був військовим аташе при посольстві України в США.

У 2005-2008 роках обіймав в Міноборони посаду начальника управління, а в 2008-2011 роках був заступником голови ГУР Міноборони. Потім повернувся на дипломатичну службу: в 2011-2014 році був представником Міноборони у представництві України при ООН.

Відомий тим, що в 2015-му році його звільнили з посади Глави української сторони Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі в зв'язку з підозрою в державній зраді. Після цього розслідування зам'яли. Генерал дослужився в якості заступника командувача Сухопутних Військ.

Офіцери розвідки заявляли, що в результаті дій Тарана була зруйнована агентурна мережа української військової розвідки на окупованих територіях Донбасу і багато патріотів потрапили в руки російських спецслужб.

Нову посаду віце-прем'єра з оборонної промисловості отримає Олег Коростельов.

Коростельов - генеральний конструктор і керівник КБ "Луч".

Заслужений авіабудівник України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, фанат переозброєння армії. Розробляє ракетний комплекс "Нептун".

----

"Переговори ведуться про те, щоб залишився Дмитро Дубілет. У Мін'юсті залишається Малюська. Мілованов і Бородянський - під питанням", - додав співрозмовник "Апострофа".

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.