RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Перетнули "червоні лінії": Тимошенко жорстко висловилася щодо нових "мінських протоколів"

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відреагувала на підписання командою президента Володимира Зеленського нових "мінських протоколів".

Відповідний пост вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

"Моя позиція була і залишається чіткою та однозначною. В Україні немає внутрішнього конфлікту. Є війна Росії проти України на Донбасі. Є окупований Росією Крим. Підписані ж документи знову декларують наявність неіснуючої "громадянської війни". Досягнення миру не може містити навіть натяку на капітуляцію!" - зазначила Тимошенко.

Політик підкреслила, що Зеленського вже просили не перетинати "червоні лінії", які загрожують національним інтересам, самій незалежності та суверенітету.

Однак, протоколи, які було завізовано посланцями Володимира Зеленського у Мінську, викликають цілком обґрунтоване обурення, змушують засумніватися в усвідомленні президентом усіх небезпек таких таємних домовленостей. Підтримавши ці документи, президент вкотре перетнув "червоні лінії", вважає лідер "Батьківщини".

"Україні не потрібен Мінськ-3. Україні потрібен справжній мир, а не щоденна повзуча капітуляція. Але саме ця повзуча капітуляція і є політикою Зеленського. Ми стежимо за кожним кроком у переговорах із РФ і не дозволимо президенту ввести в дію жодного рішення, яке би суперечило нашим національним інтересам. Ставило би під загрозу наш суверенітет і геополітичний вибір. Зраджувало пам‘ять солдат, які віддали свої життя за Батьківщину. Ці документи мають бути денонсовані", - підсумувала Тимошенко.