RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Складно всьому світу: Зеленський закликав нардепів підтримати історичні закони, відео

У понеділок, 30 березня, на позачерговому засіданні Верховної Ради президент Володимир Зеленський звернувся до нардепів і попросив у них підтримати законопроекти про ринок землі і банківську діяльність.

Президент виступав в масці. Почав свій виступ він з подяки нардепам за те, що ті прийшли також в масках і вже проголосували за нових міністрів фінансів і охорони здоров'я.

Зеленський у своєму зверненні наголосив на важливості підтримки Міжнародного валютного фонду в ситуації епідемії коронавірусу і необхідності підтримки економіки. Однак, за його словами, щоб отримати підтримку МВФ, необхідно виконати дві умови - прийняти законопроекти про ринок землі і банки (так званий "антиколомойський" закон, спрямований проти повернення "Приватбанку" колишнім власникам).

"Я вам хочу сказати. У мене теж багато питань до цієї ситуації... Я вас дуже прошу підтримати ці законопроекти. Вони дуже важливі для українського народу", - заявив Зеленський.

"Ми не повинні ділитися на партію провладну і опозицію. У нас не може бути ніякої опозиції під час кризи під час коронавірусу", - додав президент.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив, що через пандемію коронавірусу і в разі провалу потрібних законопроектів Україна втратить допомогу міжнародних партнерів, а після цього її чекає дефолт.