RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Хто стане головним податківцем України: фото і біографії претендентів

Подати документи для участі в конкурсі на посаду керівника Державної податкової служби за 1 день встигли 6 претендентів, серед яких і нардеп попередніх скликань Микола Катеринчук.

Про це повідомляє координатор проекту PROSUD активістка "Автомайдану" Катерина Бутко в колонці "Української правди" .

Бутко відзначає, що 28 квітня вже плануються співбесіди з кандидатами, без конкурсних комісій або тестових процедур.

За 1 день на посаду головного податківця встигли податися: Василь Поїзд, Герман Андес, Микола Катеринчук, Єлизавета Рошуорова, Дмитро Іванов, Дмитро Олексієнко.

Василь Поїзд - працівник Державної фіскальної служби. Він також претендує на посаду заступника голови ДПС.

Бутко пише, що Поїзд став відомим у 2012 році, коли він, як начальник відділу податкової служби, керував обшуком податківцями магазину Rozetka. Інтернет-магазин тоді звинувачували в несплаті податків, але подібні обшуки були стандартною схемою тиску на бізнес з боку влади Януковича.

У 2017 році Поїзд переміг в конкурсі для якого сам формував ситуативні завдання. За даним фактом СБУ і прокуратура Києва проводили обшуки, але слідство зайшло в глухий кут, а Поїзд успішно продовжив роботу.

Остання посада Поїзда - директор департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії УКРІНФОРМ. 20 лютого цього року він подав декларацію перед звільненням.

Герман Андес - ще один претендент на пост глави ДПС, який давно працює у фіскальній службі. Він також одночасно претендує і на посаду заступника голови ДПС.

Андес в 2012 році, за часів Януковича, займав посаду начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Києві.

Він задекларував земельні ділянки в Києві загальною площею понад 15 га, столичну нерухомість, дорогі годинники та величезний кредит в понад 73 млн грн під заставу згаданих ділянок. Більшість з цього можна знайти в деклараціях до 2018 року. У 2019 року в фіскала немає ні кредиту, ні ділянок.

Микола Катеринчук - екс-нардеп також претендує на посаду голови податкової. Катеринчук народний депутат трьох скликань: 2002, 2007 і в 2012 рр.

Колишній нардеп володіє елітною нерухомістю. Зокрема, квартирою в Києві вартістю понад 27 млн грн. У декларації статків більше.

Єлизавета Рошуорова - кандидат на посаду голови податкової. Згідно з декларацією ні кандидат, ні дорослі члени її сім'ї (чоловік і мати) за 2019 рік не заробили жодної гривні. Бутко вважає, що Рошуорова і її сім'я приховує офіційні доходи.

Дмитро Олексієнко - кандидат на посаду голови та заступника голови ДПС. Він був головою громадської ради при Державній фіскальної службі в 2014-2016 роках, а ще раніше був членом громадських рад при податковій, Міністерстві доходів і зборів та Фонду держмайна.

Алексєєнко - член федерації бухгалтерів і аудиторів. Він є бенефіціаром трьох аудиторських фірм: одна з них, ТОВ "Стандарт-Аудит", за останні роки виграла 22 державних тендери на майже 8 млн грн.

Сам Алексєєнко, згідно з декларацією, за весь 2019 рік заробив трохи більше 100 тис. грн.

Дмитро Іванов також претендент на посаду голови та заступника ДПС. Згідно з декларацією він проживає в Чернігові і є співвласником компанії, яка займається виробництвом фарб і лаків. Іванов також зареєстрований як приватний підприємець, сферою роботи якого є живопис і штукатурні роботи.

Як повідомляв "Апостроф" екс-губернатора Одеської області і колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі навряд чи призначать в Кабмін , як очікувалося раніше, проте його замість цього можуть знову відправити в Одесу, на цей раз в якості кандидата в мери.