RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Залишилися голі: Зеленський розповів, що буде з медреформою в Україні

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року на чолі держави розповів, що буде з медреформою в Україні.

Про це він повідомив, відповідаючи на питання журналістів.

"Медична реформа ... її не вийшло. Там багато хороших речей, але в цілому - ми опинилися голі. Ось ця реформа. Подивіться на зарплати водіїв "швидких" - вони не страйкують, але ми знаємо про це. Ну не може водій "швидкої" працювати за 4-5 тисяч. Страйки лікарів психлікарень, тубдиспансерів - все це говорить про те, що реформа має великі проблеми", - сказав президент.

За його словами, в цьому році буде здано в експлуатацію новий корпус "Охматдиту" і в перспективі всі лікарні мають стати настільки ж сучасними.

"У цьому році обов'язково здамо "Охматдит" - і ви побачите рівень лікарні. Такої лікарні в Європі немає. Але суть реформи - всі лікарні мають такими бути. Вже зараз "Охматдит" - це космос. Така медична реформа повинна бути в кожній області. Цей космос повинен бути в кожній області - ми це повинні побудувати", - сказав Зеленський.

Він також прокоментував закриття тубдиспансерів в Україні.

"Щодо закриття тубдиспансерів і психлікарень ... спочатку зробіть як треба, а потім закривайте", - зазначив президент.

Як повідомляв "Апостроф", в ході прес-конференції Зеленський також зробив важливу заяву про запуск транспорту та відкриття дитсадків.