RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Росія мстить і демонструє силу: експерт вказав на небезпечний момент з викраденням бійця ЗСУ

Викрадення українського військового поблизу лінії розмежування з окупованим Кримом є реакцією окупантів на навчання Збройних сил України (ЗСУ) неподалік від лінії розмежування.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній постійний представник президента України в АР Крим, а також експерт ad hoc ОБСЄ Борис Бабін.

За його словами, навчання ЗСУ були для росіян дуже неприємним сюрпризом, і зараз вони демонструють, що можуть бути присутніми в районах, наближених до лінії розмежування, відсилати диверсійно-розвідувальні групи і мати там агентуру.

"Це дуже неприємна історія. Я сподіваюся, що винні в тому, що неозброєна людина наодинці знаходилася на лінії розмежування, будуть виявлені і покарані. Ми маємо нового ув'язненого, який захоплений окупантами і повинні організувати його звільнення", - підкреслив Бабін.

Він додав, що не можна забувати, що ворог у Криму і на Донбасі - один і той же. І це політична проблема, коли замість того, щоб підвищувати обороноздатність регіонів, наближених до Криму, будують хаб на Чонгарі.

"Є інформація, що наш військовий був без зброї, щоб не дратувати "російських партнерів", спільно з якими будують хаб. Тому ми і торгуємо з окупантами нафтопродуктами, ще чимось, будуємо центри надання адмінпослуг. Це є наслідком непродуманості нашої політики щодо Криму в цілому", - уточнив експерт.

Бабін зазначив, що загострення на лінії розмежування вже почалося, окупанти привели свої сили в стан підвищеної бойової готовності і влаштовують провокації, а також ескалацію на Чорному морі біля Криму та на Азовському морі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія планує провокації проти України, питання лише в тому, коли - Борис Бабін.