RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Може коштувати Зеленському крісла: озвучено тривожний прогноз щодо поставок води в Крим

Можливе відновлення поставок води в окупований Крим може коштувати президенту Володимиру Зеленському крісла.

Про це повідомляє "Апостроф".

Фактично, пуск води залежить від політичного рішення Києва. Але зробивши це, Зеленський гарантовано зіткнеться з акціями громадського спротиву. Причому гарантовано знайдуться сміливці, котрі захочуть фізично перешкодити запустити воду. Більш того, на думку деяких експертів, нинішня ситуація в країні така, що це може навіть коштувати Зеленському президентської посади.

До того ж, міжнародні партнери України, швидше за все, не зрозуміють таку податливість нинішньої влади. Європа і США, які вже шість років зберігають санкції проти Росії через анексію, навряд чи позитивно сприймуть раптовий "стокгольмський синдром" України щодо Кремля.

Колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабин каже, що запустивши воду на півострів, Київ автоматично розпишеться у своїй відмові від цієї території.

"Вода - це останнє, що потрібно Росії, щоб замкнути всі економічні процеси в Криму. Вона необхідна для військових баз - головних споживачів. Подавши воду, ми повністю забезпечимо їх потреби і посилимо військову загрозу для нашої території", - сказав він "Апострофу" .

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю "Апострофу" розповів, що запасів води для потреб місцевого населення на півострові досить. Зростання споживання зумовлене інфраструктурними проектами окупантів.

"Вода потрібна для того, щоб модернізувати та розвивати рекреаційну, туристичну сфери ... Одночасно Росія намагається максимально переселити своїх громадян, щоб змінити демографічну та етнічну складову кримського населення. Тому їй потрібно більше води, щоб розвивати Крим. А для простого населення на півострові, з огляду на той спосіб життя, який вона веде, запасів води в Криму вистачає", - сказав Чубаров.

Детальніше про можливі сценарії вирішення "водного питання" для Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Злити Крим або воду: як втамувати спрагу Путіна.