RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

США ввели санкції проти скандального депутата Ради

Міністерство фінансів США ввело санкції проти народного депутата України Андрія Деркача за його спроби вплинути на президентські вибори в Сполучених Штатах в 2020 році.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США.

Відзначається, що Деркач більше десяти років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року.

"Андрій Деркач і інші російські агенти використовують маніпуляції і обман, щоб спробувати вплинути на вибори в США і інших країнах світу. Сполучені Штати будуть продовжувати використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні інструменти, щоб протистояти російським кампаніям в дезінформації і підтримувати цілісність нашої виборчої системи", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Як сказано в заяві, щонайменше з кінця 2019 до середини 2020 року Деркач вів приховану кампанію, спрямовану на поширення неправдивих і необґрунтованих фактів щодо офіційних осіб США на майбутніх президентських виборах 2020 року.

"У період з травня по липень 2020 року Деркач оприлюднив відредаговані аудіозаписи і іншу непідтверджену інформацію з наміром дискредитувати офіційних осіб США, а також висунув необґрунтовані звинувачення проти американських і міжнародних політичних діячів", - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня депутат Андрій Деркач провів спеціальну прес-конференцію, на якій опублікував аудіозаписи переговорів людей, голоси яких дуже схожі на колишнього президента України Петра Порошенка, віце-президента США Джо Байдена і колишнього глави Держдепу Джона Керрі.

Під час прес-конференції, на якій Деркач, зокрема, заявив, що за закриття справи проти компанії Burisma пропонували хабар в 50 мільйонів доларів. З цієї суми, нібито, офіційно засвітили лише 6 млн, а зі справи зникли компанії, близькі до сім'ї Байдена.

Пізніше директор Інституту світової політики Євген Магда заявив, що плівки Деркача не мають ніякого процесуального ваги і є великі сумніви, що вони не сфальсифіковані.