RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як США допомагатимуть Україні після перемоги Байдена: що може помінятися

У США підходить до завершення підрахунок голосів, відданих американцями за нового президента. За останніми даними перемогу може отримати кандидат від Демократичної партії Джозеф Байден - він вибився в лідери в ході підрахунку голосів в штаті Пенсільванії, який може принести йому перемогу у виборах президента 2020.

Про те, як зміниться політика США у відносинах з Україною в разі перемоги на виборах президента США Джо Байдена "Апострофу" розповіли експерт з міжнародної політики Міжнародного центру перспективних досліджень Мія Віллард і професор політології та директор Школи громадянства і публічної політики ім. Д. Максвелла при Сіракузького університету Грант Ріхер.

За словами Вілард, по відношенню до України фундаментальна політика США не зміниться і разі перемоги Байдена.

"Офіційний Київ уникав втручання в американські виборчі процеси, намагаючись залишатися такою собі Швейцарією. Деякі особи, які просували так званий "Українагейт", вже позбулися своїх віз і потрапили під американські санкції. Їх дії, при цьому, вважаються в США частиною російської кампанії по дезінформації, а не позицією України", - пояснила експерт.

В той же час Ріхер вважає, що очікувати надмірної допомоги Україні від Байдена не слід - він навряд чи перевищить ліміт тих заходів, які вже відбуваються, оскільки буде чекати удару з боку ЗМІ.

"Через суперечності навколо його сина Байден буде коливатися чи надавати Україні допомогу більше, ніж це вважалося б "нормальним". Думаю, він не захоче створити враження, що нібито він винагороджує Україну якимось чином. Думаю, Байден захоче зберегти тенденцію, яка вже була. Республіканці і преса будуть спостерігати за ним дуже уважно", - говорить політолог.

У свою чергу, Віллард зазначила, що Україні варто і далі уникати втручання в політику США, зберігаючи при цьому двопартійну підтримку стратегічного партнера нашої країни.

"І хоча поки невідомо, чи вдасться залучити США до Нормандського формату, Байден стверджував, що має намір розширити ініціативи адміністрації Обами щодо питань допомоги Україні", - наголосила вона.

Більш детально про ситуацію в США після виборів президента читайте в матеріалі "Апострофа": "На лезі бритви: як будуть жити США після президентських виборів".