RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"У нас відбулася добра розмова": в Словаччині вибачилися за жарт про "обмін" Закарпаття на вакцину

Нещодавно прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про Закарпаття та російську вакцину "Супутник V", яка заборонена в Україні. За його слова вибачився міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок.

Про це в Facebook написав сам Іван Корчок.

Він повідомив, що 3 березня поспілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і приніс вибачення за недоречні висловлювання прем'єр-міністра своєї країни.

"Я вибачився перед ним за недоречні висловлювання прем'єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України. Мені тим більше шкода, що лише кілька днів тому в Києві у нас відбулася дуже хороша розмова про те, як далі розвивати наші відносини", - написав Корчок.

Нагадаємо, Матович вів з Росією переговори про постачання їх вакцини в Словаччину. На питання журналіста, що він за це пообіцяв, політик відповів: "Закарпатську Україну". На збентеження ведучого прем'єр виправдався, що це був жарт.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці січня Україну з офіційним візитом відвідав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба та його угорський колега зустрілися, щоб налагодити відносини між країнами, які останнім часом тільки загострювалися.