RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Києві прийшли з обшуками на ВДНГ: що говорять гендиректор і силовики

Генеральний директор Національного експоцентру України Євген Мушкін повідомив про обшуки, з якими у вівторок, 13 квітня в ВДНГ прийшли поліція та Служба безпеки. Слідчі дії проводяться у павільйонах виставкового центру та в нього вдома.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"У мене в квартирі обшук... Офіс ВДНГ і павільйони обшукують поліція і СБУ. Телефоном користуватися мені заборонили", - написав Мушкін.

За його словами, за роки роботі на посаді він вже звик до постійних судів за державну землю, боротьби за виживання і виплати величезного податкового боргу, який був сформований ВДНГ перед державою багато років назад. На минулому тижні Національний експоцентр зміг погасити борг у 40 млн грн, накопичений за 12 років, але очікувати на такі кроки з боку держави він ніяк не міг.

Мушкін додав, що силовики зараз вилучають документи та техніку Національного експоцентру, хоча він завжди відкритий для будь-яких перевірок, а вся звітність ВДНГ є на сайті комплексу.

Видання "Українська правда" з посиланням на юриста експоцентру повідомило, що обшуки здійснюються відповідно до ухвали Печерського суду Києва, а правоохоронці розслідують провадження за статтею "Зловживання владою та службовим становищем" з боку Мушкіна. Справа була відкрита 5 березня 2021 року. Під час обшуків силовики вилучають договори та статутні документи.

В СБУ УП підтвердили, що разом із Нацполіцією дійсно проводять обшуки в офісі та павільйонах ВДНГ, а також за місцями проживання топ-менеджменту установи. Підтвердили також і статтю, за якою здійснюється досудове розслідування. Наразі силовики документують можливі протиправні дії з боку посадових осіб експоцентру, що перебуває у власності Державного управління справами.

Як повідомляв "Апостроф", 9 квітня силовики провели обшуки на Трухановому острові у Києві, де нібито розташований тренувальний майданчик охоронної фірми "Шторм", пов'язаної з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком.