RU  UA  EN

Середа, 5 червня
  • НБУ:USD 40.10
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.10
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 червня

Всі новини

Путін шантажував Туреччину через підтримку України: спливли гучні деталі

Президент Росії Володимир Путін шантажував президента Туреччини Реджепа Ердогана продовженням заборони на польоти до Туреччини, якщо Анкара не відмовиться від продажу безпілотників Bayraktar і підтримки України.

Про це пише видання WSJ з посиланням на свої інформовані джерела.

Повідомляється, що про цей шантаж президент Туреччини Реджеп Ердоган особисто розповів українському лідеру Володимиру Зеленському.

"Ердоган сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від продажі своїх безпілотних літальних апаратів і підтримки України", - інформує видання, посилаючись на інсайдера.

Більш того, Кремль був обурений, що Туреччина продає свої ударні БПЛА Bayraktar Україні, за допомогою яких ЗСУ стримують російську агресію на Донбасі.

"Продаж дронів в Туреччині обурив Москву. Посилаючись на зростання числа випадків захворювання COVID-19 в Туреччині, Росія в квітні призупинила більшість авіаперельотів між двома країнами до 1 червня, через що Туреччина втратила російських туристів, які приїжджають сюди під час травневих свят" , - додали журналісти з WSJ.

Раніше ми розповідали, що в Туреччині виступили з несподіваною заявою щодо відносин з Росією і Україною.