RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Війна на Донбасі - не перешкода: Байден зробив важливу заяву про вступ України до НАТО

Президент США Джо Байден під час прес-конференції за підсумками саміту НАТО в Брюсселі торкнувся теми України і питання вступу країни в НАТО. За словами президента США, ситуація в Донбасі не виключає можливості вступу України до Альянсу, але перед Україною стоять також і інші завдання.

Трансляція прес-конференції президента США ведеться в офіційному Twitter-акаунті Білого дому.

Відповідаючи на запитання журналістів за підсумками саміта НАТО, президент США Джо Байден заявив, що Україна отримає план щодо членства в НАТО, якщо проведе системні реформи, подолає корупцію і буде відповідати критеріям. При цьому, як наголосив Байден, ситуація в Донбасі не виключає можливості вступу України до НАТО.


"Моя відповідь - ні. Відповідність критеріям - ось в чому справа. По-перше, треба позбутися корупції, відповідати іншим вимогам, виконати план дій. Ситуація незрозуміла, це ми повинні зрозуміти в майбутньому, а поки ми будемо робити все можливе, щоб Україна була в змозі чинити опір агресії Росії ", - сказав Байден.

Відзначимо, що активні військові конфлікти вважаються перешкодою для вступу країн до НАТО, однак президент США спростував ще поширене твердження.

Як повідомляв "Апостроф", генсек НАТО Єнс Столтенберг на саміті в Брюсселі заявив, що Росія не має права вето в питанні вступу України в НАТО.